-
Senior Member
-
Zdravím všechny, mám tři návrhy/dotazy ke hře:
1) BĚŽECKÁ "žlutá" OBUV: (možnost běhat rychleji) za 150 fishmincí. Když si obuv koupím, budu stále běhat rychleji, nebo je možnost si obuv "sundat" a běhat standartně jako většina hráčů ?
2) PRODEJ RYB VE FISH MARKETU. Momentálně můžu prodat buď ryby "po kuse" nebo "najednou". Prodej po kuse je pečlivější, ale samozřejmě trvá docela dlouhou dobu. Osobně při prodeji většího množství obyčejných ryb volím možnost najednou. Co když ale budu mít vzácnou rybu, kterou nebudu chtít nikdy prodat ? Musím pak vždy ve FISH MARKETU už jenom prodávat ryby jednotlivě, abych jí omylem neprodal se všemi najednou ? Bylo by možné mít možnost u každé ulovené ryby (např. zaškrtnutím nějakého checkboxu) zvolit možnost, že jí NECHCI NABÍDNOUT VE FISH MARKETU ?
3) VÝMĚNNÝ OBCHOD MEZI HRÁČI:
a) PRODEJ/NÁKUP RYB: Když prodávám rybu a nabídnu jí do výměny, samozřejmě vidím jak vypadá, ale nikde není napsané pro kontrolu její jméno. Některé ryby jsou jedinečné a snadno rozpoznatelné, ale jiné jsou relativně podobné a snadno může dojít k záměně / problému při obchodu. Bylo by možné vidět jméno ryby (případně velikost) i při obchodu s jiným hráčem ?
b) PRODEJ/NÁKUP PRUTŮ: stejný problém jako v případě RYB. Dokonce ještě větší, protože pruty jsou drahé. Aby byly při výměně vidět veškeré informace a detaily k prutu, tj. název + na jakou délku je + aktuální počet nahození (to už je). Tuhle otázku píšu z praxe, protože ve snaze koupit VELKÝ PRUT jsem byl už 2x podvedený a dostal jsem pouze OBYČEJNÝ PRUT. Nešlo totiž ve výměnném obchodě poznat, o jaký prut šlo. Tímto by se zamezilo mnoha chytrolínům např. vydávat OBYČEJNÉ pruty za VELKÉ/KVALITNÍ PRUTY.
c) všeobecně by systém výměnného obchodu potřeboval trochu vylepšit, aby zde nedocházelo k podvodům a nedorozuměním. Fiktivní situace: 1 hráč nabídne 50 ks kobylek, 2 hráč nabídne 100 ks kukuřice. 1 hráč výměnu odsouhlasí a je připravený kliknout na tlačítko uzavírající obchod. Ale 2 hráč bleskově vychytrale změní počet kukuřice z "100" na "10". Pokud není 1 hráč hodně všímavý, obchod proběhne a podvod zjistí hned poté. Téměř vždy se 2 hráč okamžitě odhlásí z mapy / hry a není k dostižení.
Budu rád, jestli moje poznatky poslouží jako námět ke zlepšení této hry. Jestli jsou tyto nebo podobné body už v řešení od někoho jiného a budou začleněny v nějaké z příštích aktualizací hry, bude to skvělé.
Lovu zdar a ať pořádně berou :-)
Rikitan
Last edited by Rikitan2013; 06-10-2013 at 07:38.
-
Junior Member
k tym bezeckym botam, daju sa vyzut v nastaveniach/ editor postav a potom naspat obut v inventari/vzhlad ale ja ich nevyzuvam vobec komunikovat sa da v poho neni ziadny problem a nemam potrebu chodit pomalsie nikdy
-
3 Nápady
Zaprvé, často vyměňuju oblasti různých jazyků a musim se kvůli tomu vždycky odhlásit, abych si zvolil jinou zem. Šlo by udělat nějak třeba na mapě tlačítko, kterým by se otevřela nabídka změny na jiné světy? (Norsk, English...)
Druhý nápad, šla by nějak udělat možnost kupovat fish mince za fish měnu?
Třetí nápad, zda by v obchodu mezi lidmi mohly být použity k výměně i Fish mince. Například že by si dva vyměnili Velký prut, který už má méně nahození za 3 Fish mince a podobně.
Děkuju :-)
Last edited by NunchakuMan; 04-10-2013 at 16:36.
-
Senior Member
Druhý a třetí nápad je nerealizovatelný. Je potřeba si uvědomit, že hra je zdarma - aby zdarma zůstala, musí mít provozovatel logicky nějaký příjem z poskytování placených nadstandardních možností.
FISHAO i globální chat v jednom okně: ZDE
-
Ahoj. Šlo by udělat aby okna jako mail, obchod a podobně vyskakovali někde bokem? Vždy jsou uprostřed a pokud se mě někdo na něco ptá, nebo si se mnou píše, tak to nevidím, protože s těmi okny nejde pohnout.
Další nápad je aby se potvrzovalo ve fishmarketu, jestli chci dané ryby opravdu prodat. Občas se totiž dívám na to kolik mám celkově ryb a za kolik a kdybych místo ne se uklikl a dal ano tak by ryby byly v ... Jelikož dělám ty ceníky a mám cca 110 druhů ryb, tak by to byla škoda. Jednou se člověk ukliknout může, 2x je pravděbodobnost rapidně menší.
Last edited by Masut; 05-10-2013 at 16:39.
-
Ahoj, mám další dotaz / nápad týkající se filtrování ulovených ryb ve FISHINDEXU. Je někde možnost filtrovat nebo seřadit ryby např. podle počtu hvězd, velikosti, lokality chycení případně typu návnady ? Např. kdybych se chtěl podívat, kolik 4* ryb jsem už celkem chytil na kobylky. Díky.
-
Ahoj, navazuji na příspěvek od MASUTA k PRODEJI RYB VE FISH MARKETU. Možná úplně ideálně by bylo vytvořit tři zaškrtávací čtverečky (checkboxy) přímo ve FISHINDEXU u ulovených ryb ?
1) NIKDY RYBU NEPRODAT - zaškrnutím tohoto pole by ryba nešla prodat ve FISH MARKETU. Každý hráč má nebo bude mít ryby, které nechce nikdy prodat. Ryba by se mohla ve FISH MARKETU zobrazovat, ale jako neaktivní. Nemohlo by tak nikdy dojít k nechtěnému prodeji.
2) VŽDY RYBU PRODAT - zaškrnutím tohoto pole by se naopak ryba automaticky ihned po ulovení sama prodávala za cenu denní nabídky. Je mnoho ryb (např. sardinky a mnoho dalších), které nikdo nechce a ve FISH MARKETU se pak musejí odklikávat a prodávat. Vyjímkou jsou snad jen úkoly od Herba, kdy jsou tyhle obyčejné ryby potřeba, ale to už si každý hráč musí pohlídat sám 
3) UKÁZAT RYBU NA OBCHOD - zaškrnutím tohoto pole by se ryba automaticky přidala do seznamu ryb pro obchod s dalšími hráči, např. do nově zřízeného seznamu "NABÍZENÉ RYBY". Když dnes chci ukázat jiným hráčům, jaké ryby mám na prodej, musím zdlouhavě vybírat jednu rybu po druhé a přidávat jí, aby jí ostatní viděli. Takhle by se při VÝMĚNNÉM OBCHODU jen vybral onen "seznam", kde by už byly všechny ryby (případně i věci) připravené ukázat na výměnu.
Možná vás napadnou ještě další možnosti, které by mohly usnadnit dvě důležité věci ve hře, prodej ryb ve FishMarketu a obchod s dalšími hráči.
Last edited by Rikitan2013; 06-10-2013 at 07:42.
-
Ahoj, měl bych návrh / dotaz týkající se ZOBRAZENÍ ULOVENÉ RYBY těsně po ulovení. Dnes když chytím jakoukoliv rybu, objeví se okno s fotkou + informacemi o rybě, které se musí pokaždé zavřít kliknutím na křížek (pravý horní roh).
Když lovím větší množství ryb, tak právě ta nutnost zavírání okna přes křížek je docela pracná. Bylo by realizovatelné někde v nastavení hráče mít možnost určit, jak chci aby se mě právě toto okno zobrazovalo ?
Například:
1) stejně jako doposud (nutnost zavřít křížkem)
2) objeví se pouze na několik sekund a samo zmizí (odpadne zbytečné klikání)
3) neobjeví se vůbec (zůstane pouze hláška o tom, že ryba byla přidána do inventáře)
V případě bodu 2) by se dokonce mohlo okno objevit pouze ve zmenšené velikosti např. v levém horním rohu namísto uprostřed.
-
Zdravím, mám návrh aby bylo do hry zavedeno počitadlo hráčů v dané lokalitě i tak, aby jsem viděl kolik hráčů je v lokalitě přímo se mnou ve chvíli, kdy jsem v ní já. například vlevo nahoře vedle ukazatele počtu fishmincí je vhodné místo.
Další návrh se týkká zatraktivnění turnajů, mohly by se zavést dílčí odměny, jako např. v turnaji na lodi kdo přesáhne 500 bodů, dostane 1 fishminci, kdo přesáhne 1000 bodů, dostane další dvě. Turnaj o nejdelší rybu - celková délka 5 metrů - 1 mince, délka 10 metrů, další dvě. V magické patnáctce bych zavedl že každý kdo uloví svou desátou rybu, dostane dvě mince.